Vypracování pomocného Keyword WorkSheetu

Telemarketing Leads gives you best benifit for you business. Now telemarketing is the best way to promote your business.
Post Reply
ahbappy250

Vypracování pomocného Keyword WorkSheetu

Post by ahbappy250 »

Výpis, hotovo. Pojďme si to vše hodit například do Excelu, protože nyní přichází ke slovu to nejtěžší. Časově i mentálně. Je potřeba prosít výrazy od nerelevantních, a u těch, které přežijí tuto prvotní fázi, dále začít přemýšlet nad nastřelením konkrétního obsahového rozvinutí.

Příklad na našem štrúdlu bude vypadat následovně. Pro lepší detailní přehlednost se na tabulku můžete podívat zde. Pomocné faktory jsem si stanovil směrem zleva takto:

Typ/kategorie – to, co klíčové slovo podaci o broju aktivnog telegrama charakteristicky vyjadřuje neboli tzv. „zaškatulkování“ (kategorizace) výrazu.
Rozklíčování otázky zadavatele klíčového slova – zde je třeba se na chvíli zamyslet, o co opravdu zadavateli klíčového slova jde. Věřím, že je dobré si otázku zapsat a skutečně ji „vidět“.
Využití klíčového slova a jeho další možnosti – sem si poznamenávám vše pro aktuální i budoucí obsahové využití.
Médium obsahu – půjde to na blog, statickou stránku, na HP, do kontaktů? Tady je ideální prostor si to poznamenat.
keyword_work_sheet.jpg
Keyword Work Sheet
A jaké mohou být závěry z takto zpracované analýzy klíčových slov?
Lepší orientace a pochopení smyslu, co lidé v souvislosti s vaším oborem hledají a pochopení i tzv. meta kroku, jak dotazy vůbec skládají a proč.

Pokud jste ve fázi, že sbíráte data před spuštěním obsahu – začíná se vám lépe krystalizovat to, jak pojmout informační architekturu webu.
Začne vás hned napadat konkrétní rozvojový obsah pro nalezená klíčová slova s využitím na platformě videa/podcastů/blogů/infografik apod. To si rozhodně hned poznamenejte. Vaše poznámky mohou být například skvělým výchozím zadáním pro potenciálního copywritera.
Můžete v rámci toho načerpat inspiraci pro komplexní uchopení napříč celým projektem a webem, podle toho, co lidé hledají (nápady na soutěže a jinou kreativitu pro zapojení lidí a získání leadů, off-line reklama atd.).
Využijme znalosti, jak a co lidé hledají, jako generátor nového relevantního obsahu.

Image

Svět se neustále mění. A u každého tématu na internetu je velký potenciál pro rozvoj takového obsahu, který ještě sice lidé nehledají, ale už zítra klidně mohou začít.

Jak na to? Vezmu si položku Typ a zjistím, že jsem si ustanovil 7 obecných typologií klíčových slov spojených se slovem štrúdl – rady, v čem udělat, inspirace, země a charakteristika, receptura, přísady a lokalita. To jsou moje přístavy, odkud začínám obsahově experimentovat a vytvářet si poznámky.

A pár výsledků, co mě napadlo? Naleznete je na druhém listu pracovního sešitu, kde si můžete vše detailně prohlédnout.
Post Reply