Алат за откривање дупликата садржаја је од виталног значаја за оптимизацију СЕО веб пројекта.
Гугл је одлучио да организује све доступне информације које може у свету и учини их доступним (део је ДНК компаније).
Да би се то постигло, мора издвојити огромне ресурсе за обраду и чување наведених информација; То је много новца. Из тог разлога, логично је да листа бројева мобилних телефона не воле да троше ресурсе на складиштење информација које су на овај или онај начин већ обрађене: дупли садржај.
Да ли желите да знате како могу да вам помогнем око оптимизације вашег пројекта?
Радим на оптимизацији ваше веб странице у циљу постизања максималне видљивости на Гоогле-у када ваши потенцијални клијенти траже услуге које нудите.
Затражите понуду за СЕО
✕
Када данас говоримо о дупликату садржаја, више не мислимо само на тачан дословни дупликат. Тренутни алгоритми су способни да упореде информације и да их квалификују са различитим степенима сличности.
Сајтови са проблемима са садржајем називају се „бамбусовим веб локацијама“ јер су Пандина храна.
✕
Дупликат или веома сличан садржај може имати два аспекта:
Садржај копиран (или веома „инспирисан“) са других сајтова: на пример, када је неко „снимио“ наш садржај на својој страници
Дуплициране информације на истом сајту (неколико УРЛ адреса које нуде исти садржај): на пример, листа производа који се могу наручити по абецедном реду или по цени, или лоше управљање ознакама које су исте као категорије (прилично уобичајено) итд.
Да ли Гоогле кажњава за дуплирани садржај?
НЕМА КАЗНЕ ако не знате како да правилно управљате дуплираним садржајем који генерише ваша веб локација, али СЕО се односи на оптимизацију и сајт са овим проблемом – ако се њиме не управља правилно – не ради добро и може се побољшати јер узрокује неефикасност индексирања и трошење интерног Пагеранк-а или буџета за индексирање
Ако ниси ти тај који копира... нећеш бити ни кажњен
Обе радње узрокују трошење Гоогле ресурса.
Неки алати за откривање екстерног дуплираног садржаја
Иако ћу у овом посту коментарисати како сам интегрисао извештавање о интерној ревизији садржаја , желим да затворим круг у вези са овом врстом проблема тако што ћу препоручити следеће алате за откривање екстерног дуплираног садржаја и плагијата:
ЦОПИСЦАПЕ
Један од најпознатијих алата за откривање ко вас плагира и „пуца“ и дуплира ваш садржај је ЦОПИСЦАПЕ .
Препоручујем вам да имплементирате микроподатке рел=”аутор” и да покушате да преговарате са оним за кога утврдите да вас плагира како би могли да модификују и повезују се са вама („линк је веза ” ), и - ако не постоји разлог, пријавите дупликат садржаја на ВМТ обрасцу
СЛИЧНА ПРОВЕРА СТРАНА
Алат који ће вам омогућити да упоредите степен сличности између два садржаја са различитим УРЛ адресама је СЛИЧНА ПРОВЕРА СТРАНА
Да бисте спречили да УРЛ структура вашег сајта приказује дуплирани садржај, препоручујем: наведите канонску верзију сваке УРЛ адресе,
мудро користите датотеку ем>роботс.ткт тако да филтери листе не буду индексирани итд.
ЕДУБИРДИЕ
Још један алат за откривање сличности садржаја је ЕДУБИРДИЕ (детектор плагијата) .
Овај алат је више оријентисан на откривање плагијата (иако је операција слична осталима).
Можете га конфигурисати да анализира веб локацију, ЦВ, есеје и универзитетске радове итд.
хттпс://твиттер.цом/јбморено/статус/1401543636706336781
Анализа и извештавање о интерном дупликату садржаја
Од када је лансиран 2016. до фебруара 2021., САФЕЦОНТ је био још један од оних алата који ми је помогао да направим разлику; Био је то алат који вас чини да растете као професионалац само разумевањем.
У суштини, САФЕЦОНТ је био СААС за откривање садржаја ниског квалитета који би могао да изазове проблеме у веб пројекту. Интегрисао је претраживач који је – након индексирања сајта – показао где прете проблеми због танког садржаја или велике сличности.
Његовим затварањем остао сам „сироче“... и морао сам да „пронађем живот“. Од овог викенда, интегрисао сам функционалност у своју СЕО контролну таблу која извештава о проблемима сваког СЕО пројекта у вези са садржајем. Да, инспирисан сам САФЕЦОНТ-ом (али мислим да ако морате да копирате, боље је да копирате од оних добрих, као што филозофија фанки бизниса каже у књизи коју препоручујем на крају чланка).
Очигледно, немам могућност да користим АИ или машинско учење , али – ако постоји нешто што мислим да ме карактерише – то је „креативна” употреба алата са којима обично радим.
Оно што сам урадио у овом случају је да искористим класичну функционалност откривања танког садржаја и једну од најновијих које је СЦРЕАМИНГ ФРОГ инкорпорирао: потрагу за дуплираним садржајем .
Извештај о дуплираним страницама или са проблемима велике сличности са СЦРЕАМИНГ ФРОГ
Пошто имам све информације о својим пројектима ускладиштене у мојој ДБ, могу врло лако и брзо направити статистичке просеке нивоа сличности различитих пројеката којима сам управљао и којима управљам како бих успоставио одређена ограничења и упозорења. Резултат је нешто овако: