Ke holomua nei nā ʻano hana ʻoihana E-kālepa o kēlā me kēia ʻano. Manaʻo ʻia e hoʻonui ʻia nā kūʻai hale kūʻai pūnaewele e 78% e 2020.
He mea maʻalahi ka hopu ʻana a hauʻoli e pili ana i nā ʻano eCommerce hou loa, akā inā ʻaʻole ʻoe e ʻike i nā kumu, hiki iā ʻoe ke paʻi i ka pā o ka loaʻa kālā me ka ʻike ʻole.
Pono ka ʻoihana e-commerce e ulu nei i ka intuition, ka ʻike o kāu mākeke, kahi hoʻolālā pāʻoihana paʻa, a me ka noiʻi pono ʻana i nā huahana e-commerce a me nā hiʻohiʻona ʻoihana. Akā ʻo kekahi o nā mea pale nui no ka hapa nui o nā mea hou i ka lewa he maʻalahi ke hoʻoponopono. ʻAʻole ʻike ka nui o nā mea ʻoihana eCommerce makemake i ke ʻano o ka hoʻokumu ʻia ʻana o kēia mau ʻoihana a me ke ʻano hoʻohālike a me nā koho huahana i loaʻa iā lākou.
Inā makemake ʻoe e hoʻohui maʻalahi i ka honua nunui o ka e-commerce, telemarketing sms helu kelepona manaʻo wau e hoʻomaka ʻoe i kahi e-commerce hybrid. ʻOi aku ma hope.
ʻEkolu mau ʻano nui e pono ai ʻoe e hoʻomaʻamaʻa iā ʻoe iho ma mua o ka hoʻomaka ʻana i kāu ʻoihana eCommerce:
Nā ʻano o ka hoʻokaʻawale ʻana i nā ʻoihana Ecommerce
B2B - ʻoihana i ka ʻoihana
B2C - ʻoihana i ka mea kūʻai aku
C2C – Mea kūʻai aku i ka mea kūʻai aku
C2B - Mea kūʻai aku i ka ʻoihana
Nā hiʻohiʻona pāʻoihana E-kālepa
ʻO ka hāʻule ʻana
Kūʻai nui a mālama.
lepili keʻokeʻo
Mea hana
Hoʻopaʻa inoa
Nā hiʻohiʻona huahana no ka e-kālepa
Hua kūʻokoʻa
Māhele hoʻokahi
Māhele Nui
Hoʻopili
Huinaʻi
Pono ʻoe e ʻike i kahi kahua e-commerce e kūpono i nā pono o kāu ʻano ʻoihana makemake. Ma kēia pou, e alakaʻi au iā ʻoe ma ka ʻōlelo.
Nā Hoʻohālikelike Pāʻoihana Ecommerce
Hoʻopili ʻo E-commerce i nā mākeke pūnaewele āpau e pili ana i nā mea kūʻai aku a me nā mea kūʻai aku. Hoʻohana ʻia ka Pūnaewele e hana i nā hana uila a pau.
ʻO ka mea mua āu e noʻonoʻo ai ʻo ke ʻano o ke kālepa ʻoihana āu e ʻimi nei. Ke noʻonoʻo ʻoe i ka ʻoihana āu e makemake ai e holo, ʻo wai ʻoe e kūʻai aku nei iā ʻoe iho? ʻO kāu hui B2B, B2C, C2C a i ʻole C2B?
Loaʻa iā ʻoe kahi manaʻo no kahi ʻoihana eCommerce āu e noʻonoʻo nei no kekahi manawa? E wili paha kou poʻo i kēlā mau acronyms? E nānā i nā ʻano maʻamau o nā ʻoihana eCommerce.
B2B eKalepa
ʻO ke kumu hoʻohālike B2B e kālele ana i ka hāʻawi ʻana i nā huahana mai kekahi ʻoihana a i kekahi . ʻOiai ʻo ka hapa nui o nā hui eCommerce i kēia niche he mau lawelawe lawelawe, e ʻike ʻoe i nā hui polokalamu, nā lako keʻena a me nā ʻoihana lako, nā hui hoʻolaha palapala, a me nā ʻano ʻoihana eCommerce ʻē aʻe ma lalo o kēia poʻo.
ʻO nā hiʻohiʻona o B2B e-commerce āu i kamaʻāina ai me ExxonMobil Corporation a me Chevron Corporation, Boeing a me Archer Daniel Midlands. Ua hoʻonohonoho kēia mau hui i nā kahua e-commerce ʻoihana e hana pololei me nā ʻoihana ʻē aʻe i kahi wahi paʻa. ʻO kahi ʻoihana eCommerce B2B e koi maʻamau i ke kālā mua.
Hiki iā ʻoe ke ʻike i kahi laʻana ma ka noi Dentaltix.
B2C e-kālepa
ʻO ka māhele B2C ka manaʻo o ka hapa nui o ka poʻe i ka wā e noʻonoʻo ai lākou i kahi ʻoihana e-commerce. ʻO kēia ka mākeke e-commerce hohonu loa, a ʻike ʻia ka nui o nā inoa āu e ʻike ai ma aneʻi. ʻO ke kūʻai aku ʻo B2C ke kumu kūʻai kūʻai maʻamau, kahi e kūʻai ʻia ai kahi ʻoihana i kēlā me kēia kanaka, akā mālama ʻia ka ʻoihana ma ka pūnaewele ma mua o ka hale kūʻai kino.
Aia nā hiʻohiʻona o nā ʻoihana B2C ma nā wahi āpau. ʻO nā mea kūʻai kūʻai pūnaewele wale nō me Newegg.com, Overstock.com, Wish a me ModCloth, akā nā ʻoihana B2C brick-and-mortar nui e like me Staples, Wal-Mart, Target, REI a me Gap.
C2C e-kālepa
ʻO B2B a me B2C nā manaʻo intuitive no ka hapa nui o mākou, akā ʻokoʻa ka manaʻo o C2C. He aha ke ʻano o ka ʻoihana kūʻai aku i nā mea kūʻai aku?
Hoʻokumu ʻia e ka piʻi ʻana o ka ʻāpana e-commerce a me ka ulu ʻana o ka hilinaʻi o nā mea kūʻai aku i ke kūʻai aku ma ka pūnaewele, ʻae kēia mau pūnaewele i nā mea kūʻai aku e hoʻololi, kūʻai a kūʻai aku i nā mea no ka uku liʻiliʻi i uku ʻia i ka pūnaewele. Pono ka hoʻolālā akahele i ka wehe ʻana i kahi pūnaewele C2C.
ʻOiai ka kūleʻa o nā paepae e like me eBay a me Craigslist, ua wehe koke a pani ʻia nā wahi kūʻai ʻē aʻe a me nā papa hoʻolaha (nā kahua C2C nui) ma muli o nā kumu hoʻohālike ʻole.
C2B eKalepa
ʻO C2B kekahi kumu hoʻohālike ʻaʻole i noʻonoʻo koke ka hapa nui o ka poʻe, akā ke ulu nei ka laha. ʻO kēia ʻano ʻoihana pūnaewele kahi e kūʻai aku ai ka mea kūʻai aku i nā waiwai a i ʻole nā lawelawe i nā ʻoihana, a ua like like ia me ka mea nona hoʻokahi e lawelawe ana i kahi ʻoihana nui aʻe.
ʻO nā kudala hoʻohuli, nā pūnaewele hoʻolako lawelawe e like me UpWork, a me kekahi mau hoʻolālā monetization blog maʻamau e like me ke kūʻai aku ʻana a i ʻole Google AdSense e hāʻule ma lalo o kēia poʻo.
ʻO nā ʻano ʻoihana e-kelepona ʻē aʻe
ʻO nā hiʻohiʻona i helu ʻia ma luna nei nā hale kūʻai e-commerce nui, akā ʻaʻole lākou wale nō. ʻO kekahi kumu hoʻohālike e pili ana i ka B2G, no nā hui nona nā mea kūʻai aku he aupuni. ʻO kahi laʻana ʻo Synergetics Inc. ma Ft Collins, Colorado, e hāʻawi ana i nā ʻaelike a me nā lawelawe no nā keʻena aupuni.
ʻElua mau ʻāpana i pani ʻia i ka poʻe nona ka ʻoihana akā ke ulu nei, ʻo ia ka G2B, no ke kūʻai aku ʻana o ke aupuni i nā hui pilikino, a me G2C, no ke kūʻai ʻana i ke aupuni i ka lehulehu.
Nā ʻano hoʻohālike pāʻoihana eCommerce
ʻO ka mea nui aʻe e noʻonoʻo ai pehea ʻoe e makemake ai e mālama i ka hoʻokele waiwai a me nā huahana sourcing. Makemake kekahi poʻe i ka manaʻo o ka hana ʻana i kā lākou huahana ponoʻī a inaina kekahi i ka manaʻo o kā lākou hale kaʻa piha i nā pahu.
Hoʻokuʻu Hoʻouna
ʻO ia ke ʻano maʻalahi o ka e-commerce. Hiki iā ʻoe ke hoʻonohonoho i kahi hale kūʻai a lawe kālā mai nā mea kūʻai aku. ʻO ke koena e pili ana i kāu mea hoʻolako. Hoʻokuʻu kēia iā ʻoe mai ka mālama ʻana i nā waihona waiwai, mālama ʻana i nā mea waiwai, a i ʻole e pili ana i ka hoʻopili ʻana, akā aia kahi hoʻopaʻa koʻikoʻi.
Inā lohi kāu mea kūʻai aku, ʻoi aku ka haʻahaʻa o ka huahana ma mua o ka mea i manaʻo ʻia, a i ʻole nā pilikia me ke kauoha, aia i kou poʻo (a i kā lākou loiloi). ʻO Wacky Hippo kahi laʻana o kahi pūnaewele e-commerce e hoʻohana ana i ka hoʻouna hoʻokuʻu. ʻAʻole wau e hoʻokumu i kaʻu ʻoihana ma ka hoʻokuʻu ʻana i ka moku, a ʻae loa wau i kēia ʻatikala.
Kūʻai nui a mālama
Pono nā ʻoihana kūʻai kūʻai a me nā hale kūʻai e-commerce i kahi hoʻopukapuka nui ma mua: pono ʻoe e hoʻokele i ka waihona waiwai, e hahai i nā kauoha a nā mea kūʻai aku a me nā ʻike hoʻouna, a e hoʻolilo i ka wahi hale kūʻai.
ʻO DollarDays kahi mea kūʻai kūʻai pūnaewele me kahi papa inoa huahana nui e loaʻa ana ma luna o nā huahana 260,000. Hoʻohana lākou i kahi hoʻolālā koʻikoʻi no nā mea kūʻai aku ma kēia wahi: ma ka hāʻawi ʻana i ke kumu kūʻai hihia a me ka uku ʻāpana, hiki iā lākou ke kūʻai aku i ka lehulehu a me nā mea kūʻai aku. Hāʻawi kēia iā lākou i kahi ʻoi aku ka nui o ka loaʻa kālā ma mua o ke kumu kūʻai nui.
Lepili pilikino a me ka hana ʻana
Inā loaʻa iā ʻoe kahi manaʻo no ka huahana kūpono, akā ʻaʻohe kālā a makemake paha e kūkulu i kāu hale hana ponoʻī, ʻo ia paha ke kumu hoʻohālike e-commerce kūpono no ʻoe. ʻO nā hui e hana ana i nā huahana ma waho o ka pūnaewele no ke kūʻai aku e hoʻouna i nā hoʻolālā a i ʻole nā prototypes i kahi mea hana ʻaelike nāna i hana i ka huahana e hoʻokō i nā kikoʻī o ka mea kūʻai aku a hiki ke hoʻouna pololei i ka mea kūʻai aku, i kahi ʻaoʻao ʻekolu e like me Amazon, a i ʻole i ka hui kūʻai aku i ka. huahana hope.
Hiki iā ʻoe ke hoʻololi koke i nā mea hoʻolako inā loaʻa ʻoe i nā pilikia me ka maikaʻi o ka huahana. He liʻiliʻi nā kumukūʻai hoʻomaka, a inā makemake ʻoe i ka wehe ʻana i kāu mau hale hana ponoʻī ma hope, he ala maikaʻi kēia e hoʻāʻo ai i kahi huahana hou a i ʻole manaʻo.
lepili keʻokeʻo
Ua like ka lepili keʻokeʻo . Koho ʻoe i kahi huahana i kūʻai maikaʻi ʻia e kekahi hui ʻē aʻe, akā hāʻawi ʻoe i nā koho lepili keʻokeʻo, hoʻolālā i kāu ʻeke a me ka lepili ponoʻī, a kūʻai aku i ka huahana. He mea maʻamau kēia i nā ʻoihana nani a maikaʻi, akā ʻoi aku ka paʻakikī o ka loaʻa ʻana ma nā niches ʻē aʻe.
ʻO kekahi pilikia me ka lepili keʻokeʻo ke koi. Paʻa ʻoe i ka mea āu e kauoha ai, a ʻo ka hapa nui o kēia mau ʻoihana e hoʻonohonoho i ka liʻiliʻi o ka hana. Inā ʻaʻole hiki iā ʻoe ke kūʻai aku, pono ʻoe e noho me ia. E noʻonoʻo i kēia koho inā makemake ʻoe e hana manawa piha i kāu ʻoihana a ʻike i kāu huahana i ke koi nui.
Kau inoa e-kālepa
ʻO kekahi o nā hōʻailona e-commerce maʻemaʻe kaulana a kūleʻa ʻo Dollar Shave Club. ʻO nā hiʻohiʻona ʻē aʻe o nā lawelawe kau inoa ʻo Stitch Fix, Blue Apron, a me Nature Box. Ma ka ʻāina, kaulana nā pahu mahiʻai kākoʻo kaiaulu.
Hoʻokumu ʻia kēia mau ʻoihana e-commerce ma ke ʻano hoʻohālike e hāʻawi ana i nā mea kūʻai aku i kahi pahu o nā huahana i nā manawa maʻamau. Loaʻa i nā hui hoʻopaʻa inoa nā kahawai kālā kūpono a hiki ke hoʻoikaika maʻalahi i nā mea kūʻai aku e kūʻai i nā inoa inoa hou a paipai i kā lākou mau pilina e kau inoa.
Hiki ke paʻakikī ke koho ʻana i nā huahana kūpono a me nā niches. ʻO nā pahu kau inoa kūleʻa e hāʻule i loko o kahi liʻiliʻi liʻiliʻi o nā ʻāpana huahana: ke olakino a me ka hoʻomaʻamaʻa ʻana, ka nani, ke ʻano, a me ka meaʻai. Ma waho aʻe o kēia mau wahi, liʻiliʻi nā hui kau inoa e holomua.