Vështrime mbi modelimin e përzierjes së marketingut dhe blerjen e mediave në një epokë të parë të privatësisë ft Rohit Maheswaran f16c1abd05 1 - Lifesight
Modelimi i përzierjes së marketingut ose MMM ka ekzistuar për më shumë se 50 vjet tani. Në një botë ku marketingu dhe reklamimi bazoheshin vetëm jashtë linje dhe nuk kishte mjete për t'u treguar tregtarëve se cilat nga fushatat e tyre po punonin në cilat kanale, MMM erdhi si një shpëtimtar.
Megjithatë, ajo nuk mund të rritet në popullaritet për shkak të kompleksitetit të saj atëherë. Duke i shtuar kësaj, ardhja e marketingut dixhital prezantoi një botë krejtësisht të re ku cookie-t e palëve të treta sundonin të dhënat e numrit aktiv të telegramit në sallën e bordit midis drejtuesve të marketingut.
Por tani, MMM supozohet se është në versionin e tij 2.0 me klientët që kalojnë në një sjellje omnichannel, cookie në prag të zhdukjes dhe potencialin e jashtëzakonshëm të zhbllokuar nga AI dhe mësimi i makinerive.
Rohit Maheswaran, bashkëthemeluesi dhe CPO i Lifesight, kohët e fundit u ul për një podcast për të diskutuar se si MMM zhbllokon shkallën dhe rritjen për markat dhe si mund të optimizojnë blerjen e mediave në një epokë të parë të privatësisë. Ky blog eksploron idetë e diskutuara në Podcast-in MarTech .
Ringjallja e MMM në peizazhin e sotëm të të dhënave
Gjatë viteve të fundit, marketingu ka parë rritje të konsiderueshme, duke u zhvendosur nga matja e marketingut të palëve të treta në fokusin në të dhënat e palës së parë. Ky tranzicion është thelbësor në kontekstin e GDPR, ndryshimeve në iOS 14 dhe kufizimeve të bazuara në shfletues. Këto ndryshime nuk janë vetëm ndërrime teknike; ato përfaqësojnë një ndryshim thelbësor në mënyrën se si ne i qasemi të dhënave të marketingut.
"Modelimi i përzierjes së marketingut plotëson vendimmarrjen duke përfshirë inpute të ndryshme të të dhënave, duke përfshirë shpenzimet, konvertimet, aktivitetet e konkurrencës, ngjarjet dhe të dhënat organike, për të optimizuar shpërndarjen e buxhetit."
Këto ndryshime kanë qenë një arsye kryesore për ringjalljen e MMM. Me bizneset që mbledhin të dhëna të pakuptueshme dhe kanë akses për të ruajtur dhe vënë në përdorim këto të dhëna është bërë thelbi i MMM moderne.
Thelbi i MMM-së moderne qëndron në përdorimin e të dhënave historike të shpenzimeve dhe shitjeve, dhe faktorëve të jashtëm si promovimet e konkurrentëve. Ky model u mundëson tregtarëve të optimizojnë shpërndarjen e buxhetit në mënyrë më efektive se kurrë më parë. Siç vë në dukje Rohit, " Modelimi i përzierjes së marketingut mat ndikimin e vërtetë të kanaleve mediatike, në internet dhe jashtë linje, përtej atribuimit të bazuar në klikime ose të bazuara në pamje ".
Përshtatja me botën e parë të privatësisë
Në këtë epokë të re të reklamimit, ku metodat e avancuara të gjurmimit janë nën vëzhgim, parimet themelore të reklamimit mbeten ende të forta. Sfida nuk ka të bëjë më me mbledhjen e më shumë të dhënave, por me përdorimin efektiv të të dhënave të palës së parë duke respektuar privatësinë e përdoruesit.
E ardhmja, siç e sheh Rohit, përfshin përshtatjen ndaj qasjeve të reja të drejtuara nga të dhënat. Kjo do të thotë të ndërtojmë strategji të fuqishme të të dhënave të palës së parë dhe të riedukojmë veten për të shfrytëzuar një sërë mjetesh marketingu që shkojnë përtej metodave tradicionale të atribuimit.
Vështrime mbi modelimin e përzierjes së marketingut dhe blerjen e mediave në një epokë të parë të privatësisë
-